[...] niż Ci się wydaje i na tempo metabolizmu pracuje xxx czynników. a)kaloryczność zwiększaj tłuszczami - najmniej "bolesny" sposób np gdy nie ma apetytu. b)ryż brązowy ok, tak jak np razowy makaron. c)zamiast wiejskiego daj jajka + ryż i będzie już lepiej. d)twaróg mieszaj z jogurtem, szczypiorem, rzodkiewką...wtedy jest wypas. pzdr/
[...] nota bene do najtanszych nie należą) mozesz kupic warzywa. chleb bialy zamienic na razowy, zamiast kluchów, pierogów, gotowców ze sloików kupic ryz brazowy, kasze gryczaną, makaron z pelnego ziarna, płatki owsiane. Bialka mozesz szukac nie tylko w najlepszych mięsach, ale i w zdrowych i tanich podrobach, twarogu, serku wiejskim, jajkach,rybkach [...]
ZOBACZYSZ ZE TWOJE LENISTWO ZOSTANIE UKARANE CHYBA NIE PRZECZYTALES DOKLADNIE TEGO POSTU KTORY DOMER CI WKLEIL Posiłek I// BRAK BIALKA PELNOWARTOSCIOWEGO I TLUSZCZY, DODAJ ORZECHY LUB NASIONA, TWAROG CHUDY ALBO JAJKO -Mleko zaw. 1,5 % tłuszczu -300g -Płatki kukurydziane - 100g// ZNISZCZ, SPAL, PODEPTAL - DAJ TU OWSIANE posiłek II// ZA DUZO TEGO [...]
[...] 100g -ser chudy 50g -pomidor 20g b 17g t 1g w 81g 400kcal posiłek 4 w szkole -chleb razowy 400g -ser zolty 30g -pomidor przed wyjsciem do budy oliwa 30g b 31g t 44g w 208g 1270 kcal posilek 5 po szkole -makaron 100g -tunczyk 150g pomidor 50g -oliwa 10g -2 kromki chleba bialego b 44 g t 15 w 78g 622 kcal RAZEM : B 112g T 98g W 545 g 3250 kcal
Jakieś mięso-najczęściej pierś z kurczaka, czasami wieprzowina lub udka kurczaka, wołowina i inne sporadycznie. Co do ryżu-brązowego nie lubię, najczęściej jjem paraboliczny, w następnej kolejności jest długoziarnisty. Makaron z mąki durum muszę zakupić i go uwzględnić. Owoce do szkoły-banany lub jabłka, rzadziej jakieś pomarańcze/mandarynki [...]
[...] enzymy, działające na siebie nawzajem Ryż również najczęściej spożywam paraboliczny, dzikiego/brązowego jakoś nie potrafią zdzierżyć moje kubki smakowe... Adrianie makaron z mąki duruum jak najbardziej, ale czy jako podstawa? Spotykałem się własnie z badaniami jak i opiniam że jednak ryż góruje nad makaronem, tak przy masie jak i, [...]
Ja osobiście widzę różnicę kiedy góruje w moim menu ryż biały (to już czasy zamierzchłe) a kiedy makaron durum Naturalnie każdy organizm może mieć inaczej Z tym że aby uzyskać lepsze efekty z makaronu durum to nie należy go rozgotowywać np jeżeli pisało na opakowaniu mojego makaronu aby gotować 10 min to ja gotuje z 3 min Obecnie wyznaję pogląd iż [...]
[...] z chleba razowego, wędliny z indyka(filet), masełko, warzywo CHLEB RAZOWY DO NIEGO MIĘSO PRZEZ CIEBIE ZROBIONE PLUS WARZYWA PLUS MASEŁKO CIENIUTKO Przed treningiem zjem ryz,makaron,zmieniaki+ pierś z kurczaka lub ryba, dużo warzyw RYŻ BRĄZOWY, KURCZAK, WARZYWA (NIE DUŻO) PLUS OLIWA po treningu jakieś węgle złożone: jabłko i do tego wpc lub [...]
Został jeszcze jeden posiłek także daje wypiske z dzisiejszego jadlospisu: 120gr płatkow owsianych + 4jajka po treningu 70 gr gainera ryz+ kurczak+ warzywa jw makaron durum+ biały ser tuńczyk+ chleb razowy przed snem jeszcze wejdzie białko+oliwa ;) Zmieniony przez - Arnold225 w dniu 2012-06-04 20:18:13
Wyglądałoby to tak: 1.Śniadanie godz. 6.20 Płatki owsiane 80g- więcej nie wcisnę z rana, a poza tym więcej mi sie na talerzu nie zmieści Mleko spożywcze 1,5% 200g Jajo kurze jedno ok.60g Orzechy włoskie ok30g czy więcej?? gold omega 3 2tab vitamin 1tab 2.Drugie śniadanie (posiłek w szkole) godz. 10.25 Chleb żytni razowy 150g- 150g to około 4 [...]
[...] biały 100 czy brązowy? -Tuńczyk w sosie własnym 65 -Oliwa z Oliwek 10 + jakaś sałatka typu (pomidor,ogórek,sól,pieprz,cebula) ryz brazowy/kasza gryczana lub jeczmienna/makaron durum lub pelnoziarnisty, reszta ok :20 // :11 // :77 ------------------------------------------------------------ 6 Kolacja -Tuńczyk w sosie własnym 65 -Oliwa z [...]
[...] Macie jakieś pomysły na inne potrawy, które by to urozmaiciły? Zawsze miałem jakiś wstręt do ryby, ale chyba da się to przełamać - taką rybę trzebaby było smażyć? Co sądzicie o paluszkach rybnych i jakie polecacie warzywa? Warto do tego dodać makaron? Jakie inne mięsą nadają się do spożycia? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam!